8 Februari 2014

Karnival Karangkraf 2014

8 Februari 2014

Karangkraf Mall Seksyen 15 Shah Alam

Sesi menghabiskan WANG RINGGIT kat sini .. ouch !!!

well.. nak kata ngabiskan duit sangat tu idaklah sebab memang duit pada paras bacaan LPU nye sangat rendah dan membahayakan kesihatan.. hahahahaha

saya ke sana sebab saya nak bawak buku-buku yang da sedia ada kat umah utk saya dapatkan tandatangan penulisnya ..  

tp niat saya untuk memiliki buku ini memang membuak-buak sangat ..

buku Cerita Cinta Ahmad Ammar ...


buku ini di hasilkan bagi memberi pendedahan kepada semua orang Perjuangan Dakwah seorang remaja yang bernama Ahmad Ammar di mana beliau telah meninggal dunia pada 2 November 2013 (betulkan sekiranya saya silap) di Istanbul.  beliau meninggal akibat kemalangan (dilanggar Ambulans) dan apa yang menarik tentang Ahmad Ammar ini, beliau disemadikan di Perkuburab Eyub Sultan menghadap Laut Golden dimana tanah perkuburan ini menempatkan lebih 60 jasad para sahabat Nabi, Auliya', Panglima Uthmaniyyah dan orang kenamaan di sana.  

Namun aku xberpeluang nak berjumpa parents arwah.  aku dimaklumkah oleh pihak Karangkraf bahawa parents dia dah hadir untuk sesi tandatangan buku tersebut semalam / kelmarin.. xpelah.. xde rezeki nak jumpa..InshaAllah di lain ketika sekiranya diberi umur yang panjang dan jodoh pertemuan oleh Allah SWT.  

Berbalik kepada Karnival Karangkraf ni, aku ada juga terembat novel seremmmmm (seram ke tak aku xtahulah sebab lom baca) antara Novelnye ... jeng jeng jeng ~


Kubur Bernyawa ni kisahnya berkisarkan seorang nenek barangkali ~ hihihihi
sebab apa aku cakapa nenek? sebab kat buku tu ada dialog nih 

"nenek ikut mereka cu... tolong nenek cu... nenek dari kubur sesat di sana, mereka telah menggerakkan nenek. Tolong nenek cu..."- kubur bernyawa _



yang cite Margasatwa ni plak hasil garapan Kanda Angkat aku Saidee Nor Azam a.k.a Bapak Bertopeng hahahahahaha .. citer ni aku baru baca sampai chapter 6.. seram dan kompius memikirkan kehilangan 3 pelajar Universiti tuh~ adoiiiii 

- Kerana Cinta Dia Terus Hidup -


Suara Tengah Malam ni agak seram tajunya tapi sama seperti Kubur Bernyawa tadi - status nya ~ Aku Belum Baca - hahahahahahahaha

dalam keadaan basah kuyup dek di baham peluh yang mengalir bak air ekon menitik, aku gagahkan diri berdiri nak jumpa RAMs plak.  ada 2 novel yang aku nak dapatkan tandatanganye - Ramlee Awang Murshid ni memang ramai giler peminat dia.  xkira baru ke tegar ke veteran ke semua sanggup beratur.  nak tercabut lutut aku berdiri lama sebab nak dapatkan otograph RAMs ni.  yang best nye sesi otograph ngn RAMs ni, bukan kita interview dia tp dia interview kita .. terketar-ketar aku nak jawab soklan-soklan beliau ... adoiii ~


Sunan ni hadiah Besdei untuk aku dari Abg Saidee ~ tp yang best nye aku paksa si RAMs ni tulis Happy Birthday~ hahahahah .. tp RAMs xkan hampakan peminat dia.. dengan longlai dia tulis jgk ~ hahahahaha
ini karya ke 23 RAMs ~


Magis ni aku da beli lama tp masa tu RAMs xde kat pesta buku dulu.. aku bawaklah time karnival Karangkraf ni selepas dapat sumber maklumat menyatakan beliau ada hari ni utk session otograph ~

lain-lain adegan sepanjang aku duk kat Karnival Karangkraf adalah seperti gambar yang dipaparkan di bawah ini ~  tengok-tengoklah yer ~ sudi-sudikanlah ~


Wak Doyok in da house -

~Wak Doyok atau dengan nama sebenar beliau.
Tengku Muhamad Azwan Shah @ Muhammad Azwan Mohd Nor.
Bukan calang orang jugak si mamat yang berjambang & bermisai melentik ni.
Dia seorang pengemar fesyen Mods dan juga pereka fesyen. Juga pemilik jenama THE GARMENT.
Wak doyok berkelulusan dalam bidang kejuruteraan dari salah satu universiti di Jerman~



with Karl Shafek ~


Dr Fazley ngah buat demo wat kek kot ~


saje amik gambo ni ~


inilah Saidee Nor Azam a.k.a bapak bertopeng yang wat Novel Margasatwa dan Hingga Hujung Waktu ~


inilah Ramlee Awang Murshid (RAMs)


Mr Saidee ngn Maria Kajiwa


inilah hasil novel tadi ~

harap korang ENJOY !!!!


- kBai -






















6 Februari 2014

Februari Oh Februari ~

fenomena Februari

aku balik kampung !

balik Raya Cina

lepak-lepak dengan 2-2 famili

memang best sangat - sangat

pastu wat besdei celebration (along aku nyer besdei) tp aku include sekali sebab aku nye besdei Januari mom aku xdan nak beli kek..

da reramai ni kita orang celebrate lah..






dalam duk syok celebrate kami main polong kat depan umah ~ hihihi

polong ni games paling best zaman kami kanak-kanak... time raye je org duk main bunga api ngn mercun kami duk sibuk main polong, hahahahaha

video


video


kbai .. toink - toink




30 Januari 2014

BUKAN KERANA AKU TAK CINTA ...



sinopsis :
JEBAT. Seorang lelaki yang katarsis, berdarah campuran Melayu dan Cina dari jalan hitam kehidupan kepada pencerahan. Tidak pernah terlintas dalam fikirannya untuk jatuh cinta kerana tujuan hijrahnya hanya untuk menuntut ilmu agama dan melupakan kisah silamnya.
Sifatnya yang tenang, rajin dan baik hati telah menarik perhatian Mastura, adik ipar kepada majikannya Uwais. Pelbagai cara digunakan oleh gadis itu untuk menarik perhatiannya hingga Jebat naik rimas dan lemas. Walau berkali-kali ditolak, Mastura tidak juga berputus asa. Dia tidak pernah menyangka gadis cantik,kaya dan bijak seperti Mastura terpaut hati kepadanya, seorang lelaki biasa yang tidak begitu tampan kerana mempunyai parut di bahagian matanya. Mereka umpama The Beauty and The Beast.
“Kau tak malu ke nak bersuamikan lelaki yang tak ada apa-apa?”
“Nak malu apa? Bagi Mas, abanglah yang paling handsome. Bagus juga parut tu… Tak adalah perempuan lain nak rebut abang daripada Mas, kan? Biar Mas sorang aja yang tahu menilai betapa kacaknya abang di pandangan Mas.”
Namun mampukah rumah tangga yang dibina bertahan?
Masih adakah cinta dan kesetiaan dalam hati Mastura apabila mengetahui rahsia sebenar yang Jebat ialah  bekas ketua kumpulan gengster!
Sementelah pula lelaki dengan sejarah hitam sebegitu bukanlah suami impiannya ..

REVIEW dari MYB from Konti Seksyen 6 .. miahahahaha

well... aku rasa ramai yang menonton dan termenonton drama adaptasi karya E-Man Sufi ni [ Bukan Kerana Aku Tak Cinta] -------->


macam aku lah .. aku termenonton lalu aku aku ter'jebat' ... eh eh typo terjebak ngan drama ni kerana aku suka (terlalu suke ekceli) watak yang Sharnaaz Ahmad bawak iaitu watak JEBAT (bukan Hang Jebat) .. Sharnaaz mmg best dalam drama ni..tetibew aku jadik terminat plak kat Sharnaaz Ahmad ni ..


tetibe xsabar nak tunggu hari senin - rabu setiap jam 10.00 malam sebab nak nonton drama ni (padahal astro main ulang-ulang je pun) tp di sebabkan kegilaan mmg kejar jugak nak tgk .. hahahahaha .. xpasai-pasai hubby i terjebak sama jugak .. dia pun boleh bantai gelak dengan watak Abang Jebat neyh .. Owh Man ..


dan Novel tu dah jadi milik aku bersamaan dengan hadiah Hari Lahir buat diri sendiri .. hihihi ..
kepada yang rasa nak terjebak jgk nontonlah ~ pasti anda xterasa bosan sbb JEBAT mmg terbaekkkkkkkk ~ thumbs up to Sharnaaz Ahmad & Nelydia Senrose ~




Januari 2014


Assalamualaikum pembaca blog daku sekalian alam..

sangat lama tidak menaip malah tidak mengupdate sesuatu kat sini.. last 2012 kot .. so dalam erti kata lain 2013 aku xwat catatan pape pun kat blog ini .. miahahahahaha.. ntah apa yang aku sibuk sangat pun aku tara tau.. hikhik...

sempena tahun 2014 ni aku berhajat nak aktif balik membuat catatan kat dalam blog ni.. hahahaha .. bukan azam tau .. hajat je.. karang azam xjadik korang kate aku azam saje lebey tp xbuat gak .. hahahahaha

sempena tahun 2014 ni yang pastinya bermula pada bulan Januari .. yang paling hangat nak habaq ni Januari lah besdei aku .. aku dilahirkan pada 12 Januari 1985 (so kepada sesape nak bagi hadiah pada aku masih sempat lagi nih)

hadiah aku dapat from lovely hubby adalah percutian ke Pulau Pinang .. yeay ~ dia ajak bercuti kat sana sesambil release tension..kami gerak ke Pulau Pinang dari Shah Alam pada 10 Januari 2014 (malam) dan check in Merlin Hotel kat Lebuh Penang pada 11 Januari 2014.  memang best dapat ke Penang with dia sbb dia xpernah sampai lagi Penang.  dapat rasa naik Jambatan Pulau Pinang da buat dia terkagum.. hahahahaha

beberapa fotogenik kami persembahkan sepanjang percutian kami (bajet macam g bercuti sebulan padahal sehari je) untuk tatapan korang yang buang masa baca blog aku ni.. hikhik

Selamat Hari Lahir buat diriku Sendiri .. hahahaha... gambar ni di ambil semasa sambuta hari lahir semua kakitangan Kolej Seroja .. hihihihi

semua gambar amik sendiri2x jer .. yang gambo sesorang tu sbb gilir-gilir ~ miahahahaha













gambar kat bawah ni plak gambar perjalanan pulang kami ke Jeli Kota Bharu melalui Grik (lebuhraya Timur Barat) .. kami berenti kat Puncak Titiwangsa (giler sejuk) ..






so perjalanan balik aku tu Hari Lahir aku .. hahahahaha..

bermalam di Kota Bharu sebelum memulakan perjalanan balik Jeli sebelum pulang ke Shah Alam..
tp apa yang berlaku tidak di duga pada 13 Januari tu.. urrmmm

" Kejadian ragut bersenjatakan parang baru saja menimpa ibu saya di perkarangan rumah sebentar tadi. Mohon kerjasama sahabat semua jika terjumpa atau terserempak dengan dua penyangak berkereta VIVA PUTIH plat DCF 8462 di sekitar Wakaf Mek Zainab sila laporkan atau tangkap dan bawa ke balai polis. Mohon sebarkan. Terima kasih."


ini aku petik dari status FB kak long aku .. itu la yang xterduga berlaku kat Mama aku ...


Alhamdulillah mama aku selamat walaupun agak teruk kena belasah dek mangkok hayun 2 ekor tuh .. grrrr
kalo aku dapat mamat Haram J**** tu mmg aku sepak terajang dekat dia punya 'telor' dulu.. ceiss....

so, kepada semua kekawan .. silalah berhati-hati walau di mana jua anda berada walaupun depan umah sekalipun .. KEJAHATAN dan KESYAITONAN berada di mana-mana ..

sekian dulu untuk catatan pertama bagi tahun 2014.

hugs hugs