31 Januari 2011

~Comot...si Kucing Jalanan..~

28 Januari 2011 bersamaan hari Jumaat..

Waktu lunch pada hari jumaat adalah waktu lunch yang dinanti-nantikan kaum hawa..mana tidaknya, kaki akan menapak ke Jakel, Kompleks PKNS, SACC Mall, Plaza Alam Sentral dan macam2x lagi lah..pernah gak la aku sampai Alamanda Putrajaya...ngeh3x..terer x??

itu bukan cerita yang aku nak bercerita kali ni..post kali ni aku nak citer tentang seekor kucing yang aku jumpa di tepi jalan otw balik umah (lunch kali ni aku balik sbb aku nak spent masa bersama hubby b4 dia ke Pusat Latihan PDRM) uhuk3x..si Hitam Comot ni aku jumpa sedang terkedek-kedek beliau menyelamatkan diri pabila ternampak kelibat motor @ lain kenderaan yang lalu lalang di situ..bayangkanlah, dengan kalernya ala2x gelap gitu kebarangkalian utk kena langgar @ dilenyek mmg 80% tau..

aku ngn hubby amik lap wat u-turn ngn motor kapcai tu bg misi menyelamatkan si comot nih..pada mulanya beliau takot sbb ingat kami nak lenyek dia kot..padahal kami nak resque dia daaa..Misi menyelamat selesai..
bawak balik umah n di mandikan oleh My Encik Suami..wangi tp kaler dia ttp comot sbb dia mmg dilahirkan comot sebegitu..Waklu !!!

Si tomei lak, cium sana..cium sini sbb ase diri beliau terancam dengan kehadiran kucing lain..pada satu jam awal sahaja..pastu, nah ko..di buli nye si tecit nih..(buli ala0ala adik beradik gitu) sangat comei la..

here da comot (kucing jalanan)


welcome to da House


hai Mama SS...comot x saya?


kat mana ni? td atas tar sekarang lantai parque


snff..snff..mummy..sape ni mummy - soal tomei


abes la makanan beta di makan beliau -kata tomei..sayu je


saya lapor tahap otomen nyala lampu merah daaa


nyum..nyum sehingga menjilat mulut

~Selamat Berjaya Abang a.k.a Encik Suami~

31 Januari 2011 - Isnin..
Seawal jam 6.30 pagi kami gerak dari Shah Alam menuju ke PULAPOL Kuala Lumpur.  Ase da turun awal da tp jem jugak jalan niyh!! sampai PJ stuck giler kat Jambatan Konica tuh.. tret tet tet...dapat msg dari Si Mustapa a.k.a Stopa (kembar abang aku neyh) beliau da sampai kat Stesen Komuter Damai kat Kg Keramat..

kenapakah beliau berada di sana? ye, beliau berada di sana sebab beliau lah yang akan drive kereta abg aku wat balik Shah Alam pula pas My Encik Suami melapor diri di PULAPOL tersebut.. Masa dalam kereta tu, macam2x perasaan la yang tampil !! Haish..Happy + Sedeyh + Xsanggup nak berpisah dan macam2x lah yang hadir dalam jiwa nih..

tgk Encik Suami lak, tenang je tp Mata beliau menggambarkan beliau juga punya perasaan yang sama macam aku neyh..semalam aku ase malas jer nak tido sbb aku xnak celik jer abg aku da nak berangkat..dup dap dup dap tgk singboard da sampai area Kg Keramat da..Encik Stopa da tunggu.. after dat, terus ke PULAPOL dan tgk ramai guler candidate lain yang berkepala botak mcm abg aku..(abg aku nyer kepala, aku yg botak kan) ngeh3x..

Seledai park kereta, terus ke khemah yang di sediakan.. baru nak berceloteh skit, nak pesan itu dan nak pesan ini, semua pelatih perlu berkumpul sbb BAS da tunggu nak bawak ke tempat latihan..huhuhuhuhu...giler touching waktu nih..dah la hujan turun mencurah..Aku sempat Salam tangan abg + Cium tangan abg dan abg pun Cium kedua-dua belah pipi aku sambil ucapkan di telingan aku Abang sayang Ayang dan ayang jaga diri.. !!

seyh.. sedih giler kot..tp xpelah demi masa depan kan !!

kat bawah ni ada beberapa gambar sempat aku snap ... (T T)



pukul 6.30 pagi, get ready nak gerak


Barangan yang di bawa



Tempat berkumpul di PULAPOL




Langkah seiring sang kembar


Semakin Jauh (T T)


Muka sedeyh ke Happy ni abg oit??


Selamat sampai di tempat berkumpul


menunggu giliran nak naik bas..say BABAi 4 me


Babai Sayang!! take a good care

lain hari lak aku update.. mood sedang sunyi sepi

24 Januari 2011

~DAS...Transform !!!


gambar sebelum di transformasikan!!! kaler biru dan buruk serta relai!!!


proses bermula!!!












TADAAAAAAAAAAAAAA !!!!!



19 Januari 2011

~Sejenak Kenangan ~

Really Miss Him So Much ..... Hj Ismail Hj Awang (1930-2010)

Saya sangat rindukan Toklek.. saya yakin, semua yang kenali beliau juga merasai apa yang saya rasai ini.. Sya memang xdapat nak tahan airmata ini dari jatuh dari tubir mata pabila saya mengingati beliau..kenapa??kerana saya sangat sayang Toklek..sayang sangat2x.. :'(

Pada 16/01/2011 (Ahad) saya ke Kuala Terengganu. Saya tidur dalam pejabat tinggalan arwah semasa beliau giat sebagai Ketua Kampung dan Tukang Jahit.. Saya xkisah pun tidur lam bilik tu, sebab dalam bilik tu, semua kenangan Toklek ada di sekeliling.

Dikelilingi Kitab2x tinggalan arwah serta Mesin Jahit dan pelbagai barangan semasa Toklek Menjawat sebagai Anggota Polis menggamit 1001 kenangan sama ada suka atau duka..malu gak nak citer tp biarla korang tahu betapa aku sayang kan Toklek sampai aku menanges xnak balik ikot parents aku balik kelantan, aku pegang kaki meja xnak ikot diorang!!(malu tp itula hakekat) aku 
budak hingusan agi masa tu!!! so, xheranla kalo aku berperangai camtu kan???

Sangat rindukan Toklek, Ya Allah, Permudahkanlah segala urusan Toklek di Sana!!! sesungguhnya aku amat merinduinya..sangat merindui..Toklek memang terbaik !! kawan2x aku pom merasai kehilangan beliau sebab Toklek sangat baik dan sentiasa mengajak kawan2x aku datang makan2x serta berbuka puasa di Rumah semasa hayatnya!! Toklek memang Baik Sangat!!

ka bawah ni ada beberapa gambar toklek yang kini menjadi satu kenangan yg sangat berharga sampai bila2x..



Menjadi Model Perodua depan Selera Timur. Masa ni kereta Perodua yang baru dilancarkan adalah Nautica !!

Ni lak masa aku, Tokdhe n Toklek ke Pameran Sains Angkasa di Pulau Wan Man (Masjid Kristal)


Bergambar kenangan di Bangunan Pejabat Utama di Putrajaya. Masa ni, kami semua datang ke Selangor nak menjenguk ayahlong baru pas operation hati.


Ni masa Majlis Perkahwinan aku, Toklek bersama ngan Pakcik2x aku yang agak kontrol macho,
 terutamanya Si Cempiang  tu..hahahaha


aku sangat suka gambar ni, bg aku gambar ni menunjukkan 1001 cerita antara Kasih Toklek pada Tokdhe. Gambar ni diambil dalam Bas Sani Express (otw balik dr Klang ke Kuala Terengganu) 



Ni gambar masa raya 2 tahun lepas (lau xsilap aku la) 

sangat rindukan semua kenangan antara aku dan Toklek..Semoga Toklek aman Di Sana!! InsyaAllah


~ Saya Sayang + Rindu + Cinta Kamu ~


awk ingat lagi x gambar ni???


gambar ni lak? masa ni kita kat Kg Baru..really miss dis moment lol...bila nak g lagi makan kat sini??


ni lak? ni masa ada funfair kat Giant Bukit Tinggi..sangat sayang awak lah Encik Suami..


ni lagi satu gambar yang sangat saya suka dan penuh makna..masa ni kita g cari barang kawen kat Nilai 3, Negeri Sembilan..masa ni kat MarryBrown Textile Walks!!! awk ikot jer saya suh awk wat apa kan??hehe


ni masa kita kat tasik biru, Rawang..


Ni masa kita g Abe Nazri kawen kat Tangkak Johor!!


Balik tu singgah sebentar di Melaka Kota yang penuh dengan sejahtera !!


Ni masa Dinner kat Intekma..


Ni masa kita dating kat Nilai 3..baru saya ingat, banyak kali gak kita gi Nilai 3 ni kan??best sangat ke Nilai 3 ni??best x best pom, saya mmg minta jalan!!


I miss n Love u so Much !!!!

InsyaAllah, degan izin Allah, saya akan Cinta + Sayang + Rindu awak sampai akhir hayat saya !! saya harap awak pun samalah!! muax

Tahniah Encik Mustazar Abdullah ;)

Jutaan tahniah di ucapkan kepada Encik Mustazar abdullah a.k.a Encik Suami yang dikasihi..
mengapakah di ucapkan tahniah???
kerana telah mendapat tawaran untuk berkhidmat as Konstabel dalam PDRM..tahniah sekali lagi..


itu cita2x awk dr kecik kan Encik suami?
da gapai cita2x jangan lupa pd saya yang sentiasa menyokong awak dri setiap sudut nih.
jangan nak kenyit2x mata kat pelatih lain sepanjang 6 bulan awk di Pusat Latihan tu..kalo saya tau, siap awak sy kerjakan!!hehehehehe...


jaga disiplin tu bebaik (kata ayahlong)..jangan melawan, ikot ajer rentak kat sana..suh duduk kita duduk..suh berdiri kita berdiri...InsyaAllah, perit penat semua terbalas sekiranya kita ikhlas sayang!! Allah sentiasa memberikan kita rezeki cuma lambat dan cepat ajer.


saya sayang awk..
semoga awk sukses dalam latihan nanti..


saya sentiasa doakan kejayaan awk tau Encik Suami!!!


i love you

18 Januari 2011

~ Awan Nano ~

video

Lirik dan Melodi lagu ini amat menyentuh perasaan.
tambahan lagi bila di dengar dan dilihat bersama klip video nya.. sangat menyentuh perasaan..

ia menceritakan tentang kasih sayang seorang ayah kepada anaknya..
sanggup bersusah payah demi anak walaupon anaknya agak kurang ajar..mungkin kerana kesempitan hidup buat anaknya jadi begitu..

namun, berlaku satu perubahan dalam hidup anaknya..
sila tonton dan hayati lah..

hargai lah Ibu & Bapa kita selagi mereka masih di beri nafas oleh Allah swt.

Ma n Abah..Angah sangat sayang kan ma dan abah!!!





credit to Hafiz ~
lirik Lagu Awan Nano


Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

lagu ini saya tujukan juga buat semua ibu bapa di dunia ni...


13 Januari 2011

~Look Out Point~

08/01/2011 - Sabtu
jam 4.30 petang..
berada di Ampang utk ke Look Out Point..

nak tau tentang Look Out Point ??? sila Klik lew siNi ...

nak tau tak..apa yang best gi sini..dapat tengok view KL dari atas bukit..sangat cantek..sangat indah ciptaan Allah swt.. rugi kalau u all semua xhayati pemandangan kat sini..xmenyesal pom lau nak pergi..

untuk sampai ke sini, aku naik pelbagai bukit tau...dari Bukit Antarabangsa ke Bukit Permai ke Bukit Belacan dan seterusnya, baru dapat aku jumpa dis tempat...kepenatan mencari akhirnya terbayar dengan penghayatan yang sangat indah..Subhanallah!!


wau..Encik Hubby asyik menghayati keindahan


KLCC dan Menara KL kecik n jauh jerk


sangat cantik..lau malam lagi cantik




alahai, hensem nyer lah!!pasni BOTAK la pulak yer


dalam masa kami dop snap gambar2x kat sini, ada satu keter park kat depan our keter..siap jatuhkan seat n .. dim dom!! gegar keter siot!! agak2xla nak wat projek pom..watla memalam skit!!! hish, sungguh kurang sopan!!


Subhanallah...sunguh indah


kepada sahabat semua, pergilah..best sangat..tenang jer